LOVE ME IN THE DARK – LOVE ME IN THE DARK

Zo’n vijf jaar geleden vond in de Amerikaanse stad Venice, Californië de eerste ontmoeting plaats tussen de Americana-muziek brengende singer-songwriter Steve McCormick en popzangeres Heather Donavon. Haar vader was toen ernstig ziek en Steve werd haar grote steun en toeverlaat tijdens de moeilijke en lange herstelperiode van haar vader. Als een soort eerbetoon aan haar en haar familie schreef hij het liedje “Circle Up The Wagons” en er begon zich eveneens een mooie liefdesrelatie tussen beiden te ontplooien.

Ze hadden allebei een succesvolle solocarrière als singer-songwriters, hij onder zijn eigen naam en zij als ‘Mamma Woo Woo’, maar ze besloten toch om voortaan samen verder te gaan als zingend duo onder de naam ‘Love Me In The Dark’. Er werd samengewerkt bij het schrijven van nieuwe songs en in 2017 werd er in hun nieuwe thuishaven in Los Angeles ook een liefdeskind gecreëerd in de vorm van hun zoontje Donovan. Toen die nieuwe liedjes er waren moesten ze natuurlijk ook wereldkundig gemaakt worden en dat gebeurt nu dan ook via de release van hun eerste volwaardige album dat simpelweg “Love Me In The Dark” als titel heeft gekregen.

Hun harmonieuze samenzang weerklinkt in melodieuze songs die geïnspireerd zijn op Americana, folk, soul en rootsmuziek en waarin extra aandacht werd besteed aan betekenisvolle songteksten. Steve McCormick zingt en speelt op gitaren, mandoline, basgitaar, piano en Hammond B3- en Wurlitzerorgel terwijl Heather Donavon naast het zingen enkel op de omnichord tokkelt. Verder kregen ze bij de plaatopname hulp van enkele gerenomeerde Californische instrumentalisten zoals toetsenist Jeff Young (van Jackson Browne), zangeres Niki J. Crawford (van Keb’Mo’ die bij één track zelf ook op gitaar meespeelt), drummer Michael Jerome (van Richard Thompson) en pedal steelgitarist Eric Haywood (van Ray Lamontagne).

Resultaat van deze unieke samenwerking is een elf tracks tellend album dat geen enkele zwakkere song bevat. Als eerste single uit de plaat werd gekozen voor de in perfecte harmonie gezongen sfeervolle ballad “Old Soul” die helemaal vooraan op de tracklijst staat. Daarna volgt het hierboven reeds vermelde liedje “Circle Up The Wagons” (zie video) en de op een countrydeuntje gebrachte song “Riding Wind”.

Bij het nummer “Move Like Africa” valt het gitaarspel van Steve McCormick op, terwijl het de vocale capaciteiten van Heather Donavon zijn die de basis vormen voor de akoestische song “Heart Attack”. Daarna volgt een lange instrumentale intro vooraleer er tot zang wordt overgegaan in het intimistische nummer “Baby Bird” dat eigenlijk gaat over de pijn bij het verlies van een dierbare geliefde. In het mooie “Shenandoah” zingen beiden mooi harmonieus samen, net als in het daaropvolgende liefdesliedje “Surreal To Me” met de veelvuldig herhaalde zin ‘your love feels surreal to me’.

Met het jazzy midtempoliedje “Imma Hold You To It”, de door Steve heerlijk gezongen ballad “Nightingale” en het trage maar o zo emotionele “Runs Deep” met Heather als leadzangeres zijn we aan het einde van deze schitterende debuutplaat van ‘Love Me In The Dark’ aanbeland. Wees er maar zeker van dat dit schijfje wegens zijn pure pracht en (h)eerlijkheid nog heel vaak door de speakers van mijn stereoinstallatie zal weerklinken.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video